13 Nisan 2015 Pazartesi

Hayalet Alışveriş Merkezleri



Geçen ay Ankara'ya gittim, aman Allah'ım! Şehir değil bilimkurgı filmlerindeki kurak gezegene kurulmuş yaşam alanı. Anladığım kadarıyla insanlar da sosyalleşmek için AVM'leri tercih ediyor. AVM lafını da zaten ilk Ankarada durmuştum yıllar önce. Ankaraya laf söylüyorum da İstanbul iyisi mi; Büyükdere caddesi üzerinde kaç AVM var bilmiyorum. Hissim o ki bu iş bir yerde patlayacak, çok iddialılar kalır ama diğerleri için o yer de pek uzak değil; arz talebin üstünde, heryede birbirinin aynı mağazalar, neyere kadar.
Bugün Amerikadaki alışveriş merkezleriyle ilgili bu hissimi doğrulayan sürreal fotoğraflarla dolu bir yazı okudum . 2010'dan beri 20'nin üzerinde alışveriş merkezi kapanmış yaklaşık 60 tanesi de kapanmak üzereymiş. Kapatılınca neye dönecek bunlar linkteki fotoğraflara bakıp anlayabilirsiniz. O kadar emeğe, kaynağa, paraya, doğadan tüketilenlere yazık!

http://www.fastcoexist.com/3042263/surreal-photos-of-abandoned-snow-filled-malls-show-the-death-of-an-era-in-america#6

2 yorum:

  1. Korkunç görünüyo içim ürperdi

    YanıtlaSil
  2. Bir borç konsolidasyonu kredisi, teminatsız krediler, işletme kredileri, ipotek kredileri, araba kredileri, öğrenci kredileri, kişisel krediler, risk sermayesi vb. Özel borç vericiyim, düşük faizli ve makul faiz oranı% 2 olan şirketlere ve bireylere kredi veriyorum. E-posta: christywalton355@gmail.com

    YanıtlaSil